Lista 2010

Gjorde du något du aldrig gjort förut i år?
Jag flyttade hemifrån, blev sambo, lärde känna en helt ny stad.

Gick någon som stod dig nära bort i år?
Ja, min älskade lilla hund, Leon.

Vilka platser besökte du i år?
Luleå, Gränna, Visingsö, Nyköping, Göteborg. Bara platser i Sverige. Hoppas på att nästa år bjuder på resebudget till andra länder.

Är det något du saknar 2010 som du vill ha 2011?
Pengar och mycket motivation.

Vad var din största framgång detta år?
Att jag fick jobb på min drömarbetsplats, IKEA. Och att jag stod emot frestelsen att färga håret mörkt, vilket alla gånger slutar med att jag ångrar mig. Hehe.

Största misstaget?

Att tro att allting ska lösa sig. Jag flyttade utan varesig en bra budget och helt utan arbete. Det var tungt att klättra upp.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Blir alltid sjuk. Förkylningarna omringade mig likt gamar runt ett kadaver i våras.

Bästa köpet?
Min första alldeles egna dator, soffan och min jumpsuit. Alla dessa ting används flitigt.

Vad spenderade du mest pengar på?
Mat. Tragiskt nog.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Att äntligen få vara nära Martin, träffa familjen och telefonsamtalet från IKEA.

Vilka sånger påminner om 2010?

Denna lista.

Hur tillbringar du nyår?
Med Martins klasskompisar hemma hos dem, med god mat och drinkar.

Största musikaliska upptäckten?
Måste nog säga Beach House.

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?

Åkte hem till mamma och firade med släkten. Vi åt hemlagade langos med all möjligt gott till. Det var en väldigt fin födelsedag.

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?

Skittråkig. Personlighetsmässigt känner jag dock att jag blivit mycket bättre med det sociala.

De bästa nya människorna du träffade?
Nya och nya... Men Johanna, Emma, Simon, Pontus, Sara och David är hur härliga som helst. Och även mina kollegor på IKEA.

Hur ser nya året ut?
Jag ser ljust på nästa år. Jag ska kämpa hårt och inte lägga mig platt vid motgångar. Har nu (omän sent) insett att livet blir vad man gör det till.

En liten sammanfattning

Julen var bra. Sällskapsspel och god mat. Jobbat har jag knappt gjort alls under dessa mellandagar. I söndags skulle jag jobba ett heldagspass, men blev tvungen att cykla hemåt igen efter en timme på jobbet. Vaknade den morgonen av att jag höll på att bajsa på mig, sedan mådde jag jätteilla resten av dagen. Tippade på magsjuka, men det blev inte värre än en orolig mage och tio meter toalettpapper. Annars finns det inte mycket att tillägga. Dessa lediga dagar har mest ägnats åt klädinköp och Lips. Lyckades ta mig in på femhundratoppen med Alannah Myles Black Velvet. Det känns gött.

Årets sista dag imorgon (egentligen idag). Känns skönt. Hoppas att tvåtusenelva blir ett rikare år än detta. Ur en ekonomisk synvinkel alltså.

Åh!


Yeasayer - Madder Red

GOD JUL

Jag och Martin fuskade lite ikväll genom att öppna varandras julklappar. Hehe. Av Martin fick jag min efterlängtade BRAVUR Väggklocka. Så himla fin är den, och stor! Har gått runt och dregglat över den i två år, men varit för snål för att lägga ut dyra (enligt mig) pengar på den. Nu har jag den äntligen i min ägo! Tack, min lilla göll-Martin! Av mig fick Martin Twin Peaks-boxen, guldboxen som innehåller typ allting, och de två sista böckerna ur Stephen Kings Det Mörka Tornet-serie. Nu är vi glada och belåtna och älskar varandra lite extra mycket.

Julpajen - grönkålspaj med valnötter - är färdiglagad. Den blev mycket tjusig och förhoppningsvis jäklarns god. Trist att jag inte har någon välfungerande kamera, skulle gärna skryta lite extra med mitt mästerverk.


Men hörni - GOD JUL på er, nu ska jag duscha och packa och sedan sova för att sedan gå upp i ottan för tågåkning (förhoppningsvis en tursam sådan utan några som helst förseningar och rälsproblem).


MIN! :')

Morgon

Godmorgon, bloggosfären! Här sitter jag i min Hello Kitty-morgonrock (vilken Martin tycker är svintöntig, han skrattar alltid åt mig när jag har den på mig) i soffan och fnissar till Alla älskar Raymond. Idag blir det några timmars kassaträning, och ikväll ska det lagas lite julmat. Imorgon åker vi tidigt till Oxelösund. Hoppas för fan bara att tåget går i tid, eller - går överhuvudtaget.

Segstartad

Ahmahgawd, denna dag blev en rejäl slödag. Knäcken är fixad och badrummet städat. Två tvättar har tvättas, men sedan bah stopp! Har inte ens orkat ta en dusch. Så jäkla seg att det är pinsamt.


Inte heller känner jag mig särskilt attraktiv idag. Ser ut som en ful och gammal spermie.

Kliar i fingrarna

Gud, vad jag sovit inatt. Säkert över tio timmar. Riktigt skönt. Välbehövt. Nu ska jag strax påbörja dagen på riktigt. Städa, tvätta, diska, koka knäck. Det blir kul. En riktigt kuldag. Julig.

Igår när jag kom hem från jobbet drog Martin med mig till sovrummet och öppnade sin garderobsdörr. Där innanför  stod ett gigantiskt paket. Till mig! Sedan öppnade han ännu garderobsdörr och även innanför den låg ett paket. Till mig! Jag får inte klämma på paketen. Men det kliar så i fingarna.

Snö. Snö. Snö.

Naj, naj, naj, det snöar idag. Fan också. Jag känner alltid sådan skräck när jag ser snön falla utanför fönstret och samtidigt är halvt påväg ut genom dörren, till cykeln, mot jobbet. För det är som sagt aldrig bra plogat. Absolut inte såhär tidigt. En söndag, dessutom. Och, oj, vad treviligt. Det ser ut som att det snöar uppåt idag. Till råga på allt. Helvete.

En kväll, en tisdag

Fem timmar denna eftermiddag har bestått av kassaträning på IKEA för min del. I början tänkte jag "HUH?!", men efter ett tag började det att flyta på ganska bra. Aningen tafatt, med en gnutta panik i lillögat, betjänade jag kund efter kund. Stolt känner jag mig. Jag vet att jag kommer att lära mig detta med tiden.

Ännu lite National, och så går jag och lägger mig.

Jag, vägen och cykeln

Jag bara jobbar och jobbar och jobbar. Har inte mycket kontakt med omvärlden för tillfället. Tidiga mornar, tidiga kvällar, halvdana och trötta middagar. Klagar dock inte, älskar mitt arbete. Det enda som tar emot en aning är cykelturerna till och från IKEA. Vissa dagar, då minusgraderna är ute för att döda, fungerar inte min cykel som den ska. Tomtrampar som en galning tills kedjan tillslut fäster och tilllåter mig att trampa som en normal människa. Sedan har vi det där med Linköpings urusla skottare. Vissa vägar är helt omöjliga att ens kunna leda cykeln på. Fan, vad förbannad jag varit vissa mornar då varken cykeln eller vägarna fungerar, och allra minst - fungerar tillsammans. Som två motpoler som inget hellre vill än att spotta varandra i ansiktet. Och sedan jag, med illrött ansikte och de allra saftigaste svärorden på tungspetsen. Ej perfekt kombination. Jag, vägen och cykeln. Vissa dagar alltså. Annars fungerar vi ganska bra ihop. Inte bästa vänner, men vi kan samarbeta på en human nivå.

Och hörni, snart är det jul! Tänka sig va? Kan dock inte säga att jag fått in den där julkänslan som annars brukar infinna sig lagom till Lucia. Beror helt och hållet på att denna jul kommer att spenderas hundra mil hemifrån. Utan familjen. Första gången någonsin utan familjen. Denna jul blir också trevlig, det tvivlar jag inte på. Men ändå, familj och jul går liksom hand-i-hand på alla plan. Nästa jul ska spenderas hemma i norr. Fina, fina norr. Räknar redan dagarna. Men vi planerar nu en hemresa i mars, i samband med Minus 30-festivalen på Kulturens Hus i Luleå, där underbara Håkan Hellström ska spela. Två flugor i en smäll liksom. Underbara familjen, och Håkan. Det blir bra.


Lite National, sedan går jag och lägger mig. Klockan är ju trots allt halv tolv...

Kuddis

Denna tisdag har varit en toppendag (töntigt det låter, "toppen". "Ååh, allting är bah så toppen! En riktig toppendag bah"). Hur som helst, idag klarade Martin sin sista tenta på sin utbildning, och kunde därför sluta tidigare än tänkt. Så vi åkte iväg till IKEA för lite julpyntsshopping. Väldigt mysigt att få tid att umgås utanför lägenheten, hand i hand på spaning efter julen. Med oss hem följde en ljusstake, röda kronljus, porrbelysning, middag och den älskade IKEA STOCKHOLM-kudden med. Det blev inte så mycket julpynt. Det var ganska utplockat bland hyllorna, men vi får fortsätta vår jakt någonannan dag. Mysigt hade vi i alla fall.Titta! En ny kudde! Den finaste kudden!

Åh. Åh. Åh.

Åh, hittade värsta sidan nyss när jag klickade runt och drömde om inredning. Bemz.com, klädslar till IKEA-möbler! Nu kan min lilla LILLBERG få nytt liv, matcha soffan som är kornblå. Och bara 399 spänn, ingenting för en specialdesignad klädsel!

Men drömmen om ny inredning här hemma, den tanken ger mig ingen ro. Jag vill ha allting jag ser. Jag sitter till och med och skissar på hur jag vill ha det här hemma. En bokhylla-vägg, lite bibliotekskänsla vill jag ha. Sedan ett nytt soffbord, en ny TV-möbel, en ny matta, nya kuddar (nya textiler överhuvudtaget), matbord, stolar. Typ allt. Det kommer att ta tid att få råd, men fint ska det bli.IKEA STOCKHOLM, TV-möbel. IKEA STOCKHOLM, matta. IKEA PS BRUSE, soffbord (hade dock önskat att detta funnits i annan färg). GLASÖRT TRÄD, påslakan. Tavelvägg med hjälp av RIBBA. IKEA STOCKHOLM, kudde.


Åh. Åh. Åh. Så fint.

FF

Min lediga dag, Fantastic Friday. Jag har fått uppdraget att handla idag. Drar mig lite för att gå ut i snön, såg att det börjat snöa igen. Men med sju minusgrader överlever jag nog. Jämfört med gårdagens nitton.

Försöker desperat att hitta på någonting att laga till middag. Gud, vad svårt det är. Pasta eller ris? Potatis eller bara sallad? Fisk eller quorn? Kiss eller bajs? Åååh.

Torsdagsord

Man kan nästan tro att min blogg dött. Det har den inte. Den lever, om än i dvala. Jag lever jag med, även jag i något slags dvala. Det är vintern och det pisskalla vädret som bidrar mest till denna sömngångarversion av Märta och Märtabloggen. Och sedan jobbet. Och cykelturerna till jobbet. Utan alla dessa faktorer hade jag suttit och bloggat dagarna i ända, var så säkra! Känns dock skönt att jag inte lever i en html-baserad värld, att jag faktiskt inte är besatt av denna digitala dagbok, utan att jag faktiskt lever i en värld full av måsten och saker som SKA göras och saker som BORDE göras och känslor och tankar och tidiga kvällar och tidiga mornar och snö i skorna. Därav kommer bloggen lite i kläm. Men jag ska bättra mig. När det händer någonting intressant i mitt liv igen lovar jag att skriva!

De senaste två dagarna har jag och ett gäng andra medarbetare haft introduktionsutbildning. Lite miljö, lite säkerhet, lite kundservice, lite om IKEAs historia. Trevligt, lärorikt. Jag älskar mitt jobb på IKEA. Det känns fantastiskt att få möjligheten att delta i denna gigantiska koncern.

Ikväll såg jag och Martin The Walking Dead. Fyfan. Zombies. Fascinerande, men jävligt skrämmande. Nu har jag dock börjat läsa The Zombie Survival Guide. Tänkte att det faktiskt är bäst att veta hur man ska gå tillväga ifall det värsta tänkbara inträffar (då alla utom just jag blir zombies). Förbereda sig, liksom.

Jorå, såatteeeh... Mmm...

Nu har jag ingenting mer att tillägga, känner att den pinsamma tystnaden bli alltför påtaglig. Så - godnatt!

RSS 2.0