Vintertid

Gud, vad konstigt det känns att vi övergått till vintertid. Helt plötsligt har jag typ all tid i världen att fixa här hemma innan besöket från norr kommer. Dessutom får jag ju sova en timme extra imorgon innan jag åker och jobbar. Tur för mig som sovit nästintill tolv timmar varje natt under det senaste halvåret. Jag har ju blivit helt förslappad, både orken och arslet (ett halvårs soffsittande gör inte direkt bakdelen fastare). Det kommer att kännas som en rejäl pärs att stiga upp för att börja jobba vid nio under den närmsta tiden.


Jätteunderlig min. Varför vill alla damer se ut som fiskar?

Bästa söndagen

Nu ska jag poppa lite Håkan och dammsuga, skura och pynta till lägenheten innan mamma och hennes B kommer hit om några timmar. Wie! En glad dag idag. En sol som lyser och familj från norr. Dessutom börjar jobba på IKEA imorgon. Ingenting kan förstöra mitt goda humör just nu.


Håkan Hellström - Dom där jag kommer ifrån

Usch.

Usch, usch, usch.

Jag är tråkig

Jag sitter hemma hela dagarna, oftast ensam. Vad bloggar man om då? Ingenting händer ju! Nåväl, på måndag börjar jag jobba, introduktion på IKEA. Är så fylld av förväntan att jag nästan spricker! Och efter det kommer jag kanske ha en hel bunt med tankar som cirkulerar runt i mitt lilla huvud, redo att skrivas ner i text på bloggen.

Idag är det fredag, och denna fredag är fin. Solen skiner. Om någon timme ska jag dra ner på stan med Johanny, och jag hoppas på att bowling ikväll fortfarande är aktuellt.


Gud. Tråkigt inlägg. Helt meningslöst. Adjö.

Riket I, Riket II

Ska titta på Riket. Vansinnes att jag gör det när jag är ensam hemma. Fast det är ju trots allt ljust utomhus just nu, och det får hela idén att kännas mindre skrämmande.


Lalalaaa

Min eufori över mitt nya jobb har lagt sig lite såhär på kvällskvisten. Känner mig helt uttömd på energi, och det skulle inte alls förvåna mig om jag vaknar upp imorgon med träningsvärk i kinderna, så mycket som jag dragit på smilbanden idag. Inte ens när jag kom hem och råkade ställa mig på en glasbit, som i sin tur borrades in i hälen och sedan råkade skrapa upp ett jack på översidan av den andra foten (det blödde sjukt mycket), kunde få mitt goda humör att dämpas. Fan, vad jag känner mig lycklig! Åh.

Nu har jag en vecka helledigt, utan måsten och krav, på måndag börjar jag jobba. Så, om någon är sugen på en superlång fikadejt (typ veckan ut, framtill lördag då, för på söndag kommer mam hit) är jag jävligt på!


bild: weheartit

!!!!!

Jag fick just det bästa telefonsamtalet någonsin! JAG FICK JOBBET PÅ IKEA! Fyfan, vad glad jag är! Det bara spritter i kroppen på mig! Och jag använder på tok för många utropstecken, men vafan! Jag är så jäkla lycklig!!! Just nu vill jag bara kyssa hela världen! Jag kommer att få jobba på mitt favorithak! Åååh, värld, vad du är vacker idag!!!

Sol och måndag

Solen lyser faktiskt idag, min önskan om bättre väder slog in! Nu ska jag kanske inte säga för mycket om det fina höstvädret, vädret har alltid en tendens att retas med mig då jag pratar om det för högt. Men, sol idag alltså, så himla skönt.

Jag ska snart dra på mig vinterjackan och gå in mot stan och arbetsförmedlingen, sedan ska jag ta mig en tur förbi Myrorna tänkte jag. Är på jakt efter lite fina femtiotalsgrejer. När mamma och hennes karl kommer ska jag tvinga med dem på loppisar, jag ska fan hitta en stringhylla för billig peng (inte det lättaste). Femtiotal alltså, fan vad fint det är! Den här köper jag så fort jag får ett jobb:


Söndagsbloggning

Dags att peppa för en ny arbetsför vecka. Håller mina tummar extra hårt för att nästkommande vecka inte blir lika grå och deppig som denna varit. Hoppas på lite sol. Om en vecka kommer min mamma och hennes karl hit! Ska bli så himla kul, första gången mamma hälsar på. Pappa, nu är det bara du kvar - känn ingen press. Hehe.


Igår var Martin på kravall med sina grabz. Någonting säger mig att det bjöds lite väl frikostigt på dricka då han under hemgång lyckades 1. paja sin nya cykel 2. ramla och skrapa upp handen 3. tappa bort sitt cykellås. Det roligaste var att han 4. lyckades falla handlöst ur sängen när han kom hem och lade sig.

Imorse kände jag mig jävligt nöjd med att jag inte följde med på festligheterna igår. Jag vaknade pigg och glad, utan ett dödligt sug efter flottig pizza och tio liter vatten. Det är skönt att få skratta karln sin i ansiktet ibland. Helst när karln ligger kring golvet och krälar på grund av pangbakfylla.


Nåväl, nu är det dags för mig att ta kväll. Befinner mig i matkoma efter spagetti och köttfärssås och vinägerchips och Marabou Non Stop. Att man kan äta så mycket som jag gjort ikväll, utan att spricka, är svårt att förstå. Uh.

Höstdeppen två

Usch. Jag har känt mig så deppig hela veckan, har inte haft någon lust att blogga. Hösten spelar sin roll väl i år. Kylan och den grå himlen. Försöker verkligen att tänka positivt, men ibland har man helt enkelt inte den viljan som krävs och då spelar det ingen roll hur mycket man än försöker. Nu är det i alla fall helg, alltid någonting. Men hur tråkigt är det inte att Martin inte befinner sig hemma med mig, utan måste sitta hos en kompis och skriva på sin C-uppsats i helgen? Inte alls uppiggande.

Usch. Jag ska lägga mig för att sova en stund.

The story is old - I know


The Smiths- Last Night I Dreamt That Sombody Loved Me

Jag vet vilken dy hon varit i


Håkan Hellström - Jag vet vilken dy hon varit i

En ovana jag har/The Face

Nu ska jag lyssna på Kings of Leon's senaste album. Se om det är någonting att hänga i julgranen. Kings of Leon är ett band jag kan tillåta mig själv att tycka om, trots att alla andra gör det. Vet inte, har en viss svårighet med att tycka som alla andra och placera mig själv i en speciell grupp. Så har det alltid varit. Tyckte alla om Snövit tyckte jag mer om Den onda drottningen, tyckte alla tjejer om rosa tyckte jag om blått. En rejäl ovana jag har, att tycka tvärtom. Martin menar att jag försöker att vara så himla indie hela tiden. Jag svarar: Ja, men tyck det då, vi vet ju alla att det är du som försöker mest ändå.


Nåväl. Kings of Leon var det, ja. Jävligt schysst öppningslåt - The End. För mig låter dock The Face som en solklar hit. Favoriten hittills.


I like your point of views
So don't shy away
Ride out the wave
Ride out the wave

Gnight



Nu ska jag lyssna på Harry Potter och somna, sova som ett barn. Min karl har bäddat om mig. En hjärtlig gest från hans sida för att få stanna uppe någon extratimme för att spela. Och det kan han väl få göra, han är ju så söt, min lilla Martin. <3

Recept: Schweizernötkräm

Denna lördag har jag känt mig så huslig. Till middag blev det gryta (som blev jäkligt god, tack Department of Eagles för den kärlek ni gav mig under min matlagning), och efter det har jag pillrat ihop en efterrätt så god att smaklökarna nästan trillar ur munnen på mig i ren eufori. Här får ni receptet som är hämtat från norrmejeriers hemsida. (Där finns hur mycket gott som helst, tips!)



Mmm, bajs med bitar. (Så jävla omogen, men hitta ett mer perfekt tillfälle liksom!)


Känslor till toner

Bästa låten, typ någonsin. Älskar den så mycket att jag inte vet vad jag ska göra av kroppen när jag hör den. Dansa eller bara stå, sjunga högt eller bara sitta tyst och blunda. Det är sällan en låt får mig att känna tusen olika känslor på samma gång, men när en sådan låt väl spelats en gång måste den spelas minst en miljon gånger till.


Department of Eagles - Around the Bay

Jag lagar just nu mat, och lyssnar samtidigt på Around the Bay på repeat. Jag tror att det får maten att bli så mycket godare.

Fredagfredagfredag

Så här tråkigt har jag haft det, hela veckan:



Men idag är det fredag och jag är glad! Ikväll blir det hemgjord pizza. Chips, cola och film på det. Härliga fredag!

Denna skam

Det blev egenpanerad fisk med kokt potatis och skirat smör till middag idag. Riktig husmorsmat. Gött som attan och relativt snabblagat. Perfekt torsdagsmiddag.

Fyfan, vilken torris jag är! Vem bryr sig ens om vad jag äter till middag, och vilken tjugoettåring bestämmer sig för att laga hemmapanerad fisk? Jo, en tråkig jävel! En Märta! En fulländad torrboll!

Vill ni veta en till sak, en skrattretande löjlig grej? Inatt, när min karl var på praktik, kunde jag inte somna. Låg helt vettskrämd i sängen. Vet ni vad som hjälpte mig att somna i detta skärrade ögonblick? ATT KRAMA OM MIN NALLEBJÖRN, ANDY-PANDY! Åh, skammen alltså. Jag hade hoppats på att jag under natten skulle lyckas sparka ner Andy-Pandy från sängen, utplåna bevisen på att han kramaktigt kramats sönder under nattens gång, innan min karl kom hem på morgonen. Oturligt nog var ju Andy-Pandy den första min karl lade märke till när han kom hem och gick till sängs...

Skammen, skammen, skammen. Det är bara ren tur att jag ser ut som en söt  liten fluffgris när jag sover, då är det liksom okej att sova med mjukisdjur, enligt min karl. Och ja, skönt att höra...


...but still - denna skam!

4 av någonting

Efter en dag av total bloggtorka passar det ju utmärkt att Manda utmanade mig med lite frågor.

4 tv-program
:
Battlestar Galactica, Seinfeld, The Office (UK), Kungarna av Tylösand (DAMN IT, jag är fast).
4 saker jag har gjort idag:
Sökt jobb, spelat Bomberman med karln, lagat middag, snusat.
4 saker jag längtar efter:
Min fina familj, min karl som är på praktik inatt, min lilla hund, jul (hemresa!).
4 saker på min önskelista:
Kissekatt (gärna storlek gigantisk, tänk lejon), jobb, IKEA Stockholms tv-bänk, ny garderob.
4 saker som jag avskyr:
Att kräkas (fobi nummer ett), naglar mot diskmaskinsdiskad disk, hög fart, långa vintrar.
4 saker jag tycker om att göra:
Skapa, äta, läsa, bajsa.
4 saker som jag har ätit idag:
C-vitamindryck, ostsmörgås, hemmalagad (vegetarisk) hamburgare, ännu en ostsmörgås.
4 utmanande:
Syster, syster, syster, syster!


Höstdeppen

Jag känner mig låg. Det är hösten. Älskar hösten och alla färger och kylan och varma kläder, men mörkret är så påtagligt. Ljustimmarna är inte många, man lever nästintill i ett konstant mörker. Pillade därför ihop en liten spellista i spotify (älska spotify under denna årstid). Här. Lite glatt, lite ledset - många fantastiska låtar. Gråt eller skratta eller ligg bara och stirra ut i mörkret.

En dröm

Inatt drömde jag att jag och min karl adopterade ett barn. En liten flicka. Åh, hon var så söt! Svart och lockigt hår, gyllenbrun hy, mörkbruna ögon. Världens mysigaste och kramgoaste lilla tös. Vi skulle åka till lekparken och busa, hela lilla familjen...

...sedan vaknade jag. Vad tråkigt det är att vakna mitt inne i en mysig dröm. Man känner sig väldigt omotiverad att stiga upp och påbörja dagen. Visserligen är jag inte alls sugen på att skaffa barn just nu, inte inom de närmsta fem åren i alla fall (det räcker med mina två små bäbisbröder - 4 år vs. 6 år gamla, men fortfarande bäbisar i mina ögon - och min karls systerdotter att leka med och krama på). Men den lilla flickan i min dröm var så himla bedårande! Modern inom mig vaknade lite till liv. Hoppas att jag inte fortsätter att drömma så fint. Snart kommer jag att vilja leva i en fiktiv värld, sova hela dagarna, leva drömmarna.

Iochförsig hade en fiktiv värld inte varit så dum att leva i. Tänk Harry the Potter! Fatta nice att få vara med och bekämpa Voldemort! Och kunna skrika "ACCIO" varje gång man inte orkar gå och hämta snusdosan. "ACCIO SNUSDOSA" - så har man den i handen!

Kväljningar

Johanna, för fan! Här är läsken vi letat och pratat så länge om!

(Älska flashback alltså!)



Så fruktansvärt äcklig! Små slembollar, uh, vilka kväljningar tanken på att dricka en sådan här igen ger. Ryser!

Söndag är en fin dag

Hänger i sängen med tjocksockarna på. Söndag, söndag, söndag.

Hade en sjukt rolig kväll igår. Tjejkväll med tacos, bubbelvin, Lips och dansdansdans! Älskar att dansa, släppa loss, att för en stund strunta i hur man för sig, bara köra på. Det är livet.


How to Train Your Dragon

How to Train Your Dragon, vilken underbar film! Helt fantastiskt söt! Åh, vill se igen. Och igen. Och ännu en gång efter det! Men mest av allt vill jag ha en drake till vän.




(Även The Changeling var helt okej, förresten. Lite grötig i slutet, men se den!)

Fina fredag

Efter en heldag av städning och jobbsökning intar vi nu mysläge framför denna:



Och denna:


Onsdagen

Soffan känns otroligt skön mot min bakdel just nu, efter en dag full av viktiga aktiviteter (hehe, stadsrunda, långfika och promenad - vem försöker jag att lura egentligen?). En ny dag är dock på intågande, med ett möte på arbetsförmedlingen. Det jag önskar mig mest av allting på hela jordklotet just nu är ett jobb, en säker liten grund att stå på. Tjäna pengar, aktivera hjärnan.

Favorit


Blonde Redhead - Will There Be Stars

Någonting roligt

Idag (Emma, Emma, nu berättar jag!) har jag varit på gruppintervju för IKEA! Väldigt nervöst, då jag är ett nervvrak, men det gick så bra det hade kunnat gå. Jag gjorde helt enkelt mitt bästa och var mig själv. Mycket mer än så kan jag inte göra, så nu är det bara att vänta på besked!

Men KUL va?! Jag svävade på moln igår då jag fick samtalet om dagens intervju! Håll alla era tummar för min skull.

Hihi!

Hihihi, jag dör av fnitter just nu. Återkommer om varför imorgon. Hihihihihihihi!

Bloggtorka

Hur gammal är du om fem år? Tjugosex år gammal.
Hur lång är du? Mitt huvud befinner sig etthundrasjuttiotvå centimeter ovanför marken.
Vilken var den senaste film du såg? Den nya versionen av Terror på Elm Street. Skitkass.
Vem ringde du senast? Min lilla lillebror som var lite för upptagen med annat än att prata med sin underbara syster.
Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Skicka sms. Det känns inte så utlämnande.
Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Separerade sedan evigheter tillbaka.
När såg du senast din mamma? I juni. Längesedan med andra ord. *gråta*
När såg du senast din pappa? I juni. Längesedan med andra ord. *gråta*
Vilken är din favoritplats? Vår lägenhet, när det är nystädad samt hemma i norr med mamma och pappa och morfar och syskon.
Vad skrämde dig som barn? Döden. Fortfarande är det döden som skrämmer mig mest.
Vem fick dig att skratta senast? Förmodligen min karl. Han är knäpp i huvudet.
Är du för ung för att äga vinylskivor? Jag är uppväxt med vinylmusik. Frågan är väl hur man kan vara för ung för att äga en vinylskiva? Stupid!
Sover du med eller utan kläder på dig? Älskar pyjamas. Men who the fuck cares?
Hur många kuddar har du i sängen? Tre, och återigen - Who the fuck cares?
Har du någon gång spytt på fyllan? Nej. Det borde jag lägga in i mitt CV.
Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota!
Är du social? Nejnejnej, jag är blyg och ganska socialt efterbliven.
Tycker du om kinamat? Ibland. Oftast är jag inte alls sugen på kinamat.
Tycker du om kaffe? Med mjölk, ja!
Föredrar du havet eller en pool? Havet. Jag finner vissa svårigheter med att åka båt i pool.
Vad spenderar du helst pengar på? Inredningsprylar. Eller typ god frukt.
Äger du dyra smycken? Alla mina smycken är köpta på rea.
Vad har du för ringsignal? Caribo - Odessa
Vart togs din profilbild för din blogg? Hemma hos mamma, innan middag hos morfar.
Vilken var den senaste bok du läste? Ruinerna av Scott Smith. Helt okej bok, obehaglig som fan.
Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? En inköpslista till gårdagens IKEA-tripp. Självklart glömde jag lappen hemma på köksbordet och kom hem utan det viktigaste.
När var du i kyrkan senast? Ingen aning. Jag har länge tänkt att jag borde besöka Linköpings domkyrka för en liten titt, men inte kommit längre än till tanken.
Vad ska du göra nu? Kanske bajsa, dricka lite kaffe, ta en snus, njuta av att söndagen snart är över, titta på film. Sedan ska jag däcka i sängen och sova dåligt på grund av våra jävligt knöliga kuddar.

Funderar...

...på en massa saker just nu.


Viktigaste frågan lyder: Hur får jag mitt slickade hår till att bli ett volymsvall utan dess like inför kvällens festligheter?

Sammet

Nu sitter jag och gråter åt den här istället. Gud. En fröjd för öronen denna sena fredagkväll, som sammet.


DM Stith - (ingen aning om vad låten heter)

BANG!


Det här sitter jag förresten och gråter till just nu... BANG, nostalgi!

Friday once again

Fredagkväll - alkoholens afton, partyprissarnas nirvana, singlarnas Sunny Beach - och här sitter jag, ensam i soffan framför mina Disneyfavoriter och skrattar hjärtligt, gråter en skvätt och sjunger med i låtarna. Chips och choklad och ett glas isvatten. Det är livet det! Lägenheten är nystädad och fräsch, doftljusen tända. Blir irriterad på mig själv över att jag är en sådan jäkla mysfitta (jag vet, det är ett äckligt uttryck) ikväll. Men jag kan inte hjälpa att jag har det sjukt mysigt framför Pocahontas med min choklad och mina vinägerchips. Och de tända ljusen... Och den fräscha Ajaxdoften som etsat sig fast i trägolvet... Usch, snart trycker jag av en kula! Jag är för mysfittig för att få existera!

RSS 2.0