Iväg strax

WIE! Nu ska vi strax gå och möta syster och hennes boi på tågstationen! Så himla kuuuul!


Tumme och snuskäft upp!

Och lite posande, bara för att visa att jag kan det med.

Okej, en till... Bra. Duktig du är.

MEN JA! Vi fattar! Skärp dig nu, inte en enda till!


Ameh, förlåt då
!

Snickers, toalettbehov och Fucking Åmål

Mm, tralala. Bättre humör idag. Bakade snickers igår. . Jävla. Gott. Minus är väl att vi kommer att rulla fram inom en snar framtid. Fast egentligen, gör det så mycket? Om jag skulle dö imorgon skulle jag ångra att jag inte åt fler snickers när jag väl hade chansen. Lika bra att passa på att trycka medan man kan!

Ikväll kommer min lillalillalilla syster och hennes karl hit för att stanna över helgen. Så himla skoj! Vi ska göra en massa roligt. Typ...gå på stan...titta på film...ehm...laga..mat... Äh, vi hittar säkert på någonting att sysselsätta oss med. Det kan ju inte vara så svårt.


En jobbig grej - Min karl sitter ute i vardagsrummet med en kompis och pluggar, och jag skulle verkligenverkligenverkligen behöva gå på toaletten. Men det går liksom inte. Vi har för det första inget fungerande lås på toaletten, för det andra ligger toaletten och vardagsrummet vägg-i-vägg, och för det tredje vill inte jag erkänna för min karl och hans kompis att tjejer faktiskt också bajsar. För går jag på toa måste jag liksom ge en vink om att man absolut inte får öppna dörren, inte ens i nödfall, och då kommer karlarna att förstå vad jag sysslar med därinne. Och slår jag på kranen för att minska risken att ofrivilliga ljud tar sig ut genom badrummet och in till dem i vardagsrummet kommer karlarna också att förstå att allting inte ligger rätt till. Typ "Eh, jag tror att hon sitter och bajsar därinne, för kranen har stått och runnit i hundra minuter nu" "Oh, shit, du har rätt! Jag som trodde att tjejer inte bajsade" "Ja, det gör dem inte heller, måste vara något fel på din tjej" osv. Åh, vad jobbigt!


Igår inträffade ett sorgligt dödsfall i Battlestar Galactica. Vi blev jätteledsna, både jag och min karl. Jag grät och min karl ba "Nej, nu måste vi titta på någonting roligt, vi kan inte sitta här och vara ledsna. Vi måste bli glada!". Så vi tittade på Fucking Åmål. Fan, vilken bra film det är. Trots att jag sett den säkert femtio gånger håller den fortfarande. Så bra! Och vi blev på bättre humör. Sedan somnade vi.


Nu ska jag göra upp en plan för hur jag ska klara av att gå på toa utan att få några misstänksamma blickar efter mig. Adjö.



Skitdag

Åh, vilken skitdag det här verkar bli. Jag vaknade ful. Fulare än vanligt, håret åt alla håll, grå i ansiktet, finne på hakan. Hungrig. Ingenting gott att äta. Mensvärk från helvetet. Måste handla. Måste plugga. Min karl ska jobba hela dagen, kommer inte hem förrän efter tio ikväll. Jag komemr att vara ensam hela kvällen. Ensamensamensam.

Bläbläblä för sådana här dagar. Jag ska baka. Snickers. Likadana som min karls kusin bakade. Och sedan ska jag svulla. Fan, vad jag ska äta. Äta bort värken, äta bort det dåliga humöret. Ätaätaäta och bli glad.

En undring bara...

Alltså, varför börjar det att lukta så underligt när fler än två karlar befinner sig i ett och samma rum? Min karl sitter just nu med två andra karlar och spelar Xbox. Jag skulle bara gå ut från sovrummet, där jag sitter, till badrummet för att hänga upp mitt badlakan, och så fort jag öppnade sovrumsdörren slog den här underliga lukten emot mig. Vad är det för lukt? Kan inte riktigt beskriva den. Är det testosteron som luktar? Är det verkligen så testosteron luktar? Eller är det en rapar? Fisar? Svett? En kombination? Jag vet inte, och jag vet inte heller om det luktar illa. Det luktar bara...annorlunda.

Min lillebror brukade ha lan hemma i sitt rum med sina kompisar när jag bodde hemma hos mamma. Efter en lannatt kunde man knappt gå in i hans rum för att det luktade så konstigt. En instängd, kvävande lukt, med basnot av pubbekille. Troligen. För jag vet inte riktigt vad det luktar.


Kommer inte direkt någonvart med mina funderingar... Men det är så jävla konstigt bara.

Idioti

Efter många arga minuter har vi äntligen fått upp vår nya ram på väggen. Igår mätte jag ut precis vart skruvarna skulle sättas. Så idag borrade min karl hål och vi skruvade in skruvarna i väggen. Såklart hade jag mätt en hel jävla centimeter fel. Fan, vad arg jag blev. Det är så typiskt att ingenting kan fungera på en gång, utan man måste hinna bli förbannad först. Jaja, det var bara att mäta om. Så, karln borrade nya hål och vi skruvade i skruvarna och - NÄHÄ, tre mm fel. Endast tre idiotiska mm! Jag hade sådan jävla lust att slänga ramhelvetet i golvet.

Nu är det i alla fall fixat och klart. Vi lyckades väl med nöd och näppe få skruvarna att passa i tavelhålen, och nu verkar ramen sitta som en smäck på väggen. Kan hända att det till och med blir problem att få ner den därifrån ifall vi flyttar... Men bättre att den sitter hårt än löst. Vill inte riskera att få en kilotung ram mitt i skallen när jag ligger och får min skönhetssömn.


Här är den! Jävlig, pubertetsstinn
och alldeles alldeles underbar.

Ännu en liten en

Vad heter du? Hemligt jö! Marekal är en bokstavsblandning av mitt för- och efternamn.
Vad gjorde du igår kväll? Bäddade sängen med nya sängkläder, försökte plugga (tittade på Battlestar Galactica istället) och läste lite Stephen King innan jag somnade.
Vad var det sista du åt? Två hårdbrödmackor med ost, ett äpple och en kopp grönt té.
Hur är vädret hos dig just nu? Det ser rätt grått ut. Hoppas på sol och många plusgrader. Såklart.
Hårfärg? Vad heter det, rödhårig? Eller typ kopparfärgat.
Ögonfärg? Gröna ögon, med en liten brun fläck i ena ögat.
Senaste filmen du såg? Orphan. Riktigt obehaglig och en helt okej film!
Förhållande eller "one-night-stand"? FÖRHÅLLANDE! Helt klart.
Hur bor du och med vem/vilka? Jag bor tillsammans med min karl i en tvåa på femtiosju kvadrat, sedan fyra månader tillbaka.
Vad läser du för böcker just nu? Stephen Kings samlade noveller. Allt kan hända, heter samlingen.
Favoritsällskapspel? TP, lätt. Helst det vi har hemma i typ 1987's upplaga. Det är så komiskt svåra frågor.
Favoritdata/tv-spel? Sims 2, Super Mario 64, Mario Kart på Gamecube. Hehe, och Zombies Ate My Neighbors.
Kan du nudda näsan med tungan? Nej, har tränat hela livet, kan fortfarande inte. Måste nog inse att min tunga är för kort för sådana cirkuskonster.
Kan du korsa ett öga åt gången? Yes, jag är skelögdheten personifierad.
Är du romantisk? Inte direkt. Men jag kan nog om jag vill.
Skulle du själv säga att du är lycklig? Ja, absolut. Sedan har ju alla sina dagar.

Infettning

Håller på med infettning av vår nya stekgryta. Som en gammal kärring sitter jag och väntar på nästa moment av infettningskursen. Det momentet kommer när oljan börjar att ryka något. Det är som en hel vetenskap det här!

IKEA-tripp

Vi kom så billigt undan på IKEA idag, är nästintill chockad. IKEA är väl alltid IKEA, billigt och bra, men idag var det fan extra billigt och bra! Typ femhundranittiotvå grejer under femhundra-lappen. Så jäkla gött. Nu är det bara det tunga arbetet kvar. Skruva, borra, hänga, bygga. Men jag är rätt handy, så det ska nog gå bra.

Jag och karln köpte förresten ett asfint fruktfat i helgen. Jag skrotade min idé om det lilla vita och flickiga fatet, så nu blev det ett rött och lite mer oflickigt ett. Men himla tjusigt är det! Lagerhaus är också himla gött ibland.


Oj, vad fattigt det såg ut...

I Don't Mind


Den här låten får mig att tänka tillbaka på min högstadietid och min lilla (enligt dåtidens mig) indieperiod. Jag brukade ha P3 på, dygnet runt, och ett kassettband redo för inspelning ifall en bra låt helt plötsligt skulle spelas. Så, den här låten lyckades jag spela in en kväll då jag satt och gjorde läxorna på golvet i mitt lilla indierum. Sedan ägnade jag en halvtimme till att lära mig texten utantill så att jag skulle kunna stå framför spegeln och mima och låtsas att jag stod framför en svinstor indiepublik. Jo, det är sant! Jag tror att jag var grymt bedårande under den perioden i mitt liv. Bara sådär obrydd om allting annat än om att håret låg rätt, eller om att kläderna var nog indie för att jag skulle kunna bli accepterad som en cool katt.

Det blev jag såklart inte. Jag råkade bo i en by med knappt 2500 personer som alla var helt blinda inför annat "mode" än Ultima Thule-tröjor och betongblocksstora skateskor. Blonderade hår, rasistiska åsikter och äldre killar med epatraktorer. Taskiga betyg, rökhänder och inlägg i BH:arna.

Men, vi var fem stycken som gick emot allt det där. Fem stycken som fick fula öknamn och kastade glåpord efter oss, var vi än gick. Fem stycken som trots detta inte brydde oss ett skit om epakillar och Ultima Thule. Fan, vad bra vi var!

Och tillsvidare fortsätter jag att lyssna på den här låten och minns allt det roliga vi fem gjorde tillsammans. Ååh. Nostalgin kickar in på riktigt nu!

Ännu en

Höger- eller vänsterhänt? Högerhänt, som ungefär 90% av Sveriges befolkning (83% tydligen, googlade).
Favoritgodis? Saltlakrits. Och choklad då, såklart. Jag är ju trots allt av kvinnligt kön.
Sommarplaner?
Hoppas på jobb, småresor, en massa glass och kärlek.
Längd och vikt?
172 cm, vikten ligger mellan 50 och 55 kg.
Spelar du något instrument? Plinkar lite på gitarren, sjunger en del och försöker att lära mig piano.
Kommer du ihåg din första kärlek?
Nja, jag var fyra år gammal, han två år äldre och hette Mikael. Tror jag.
Älskar du henne/honom fortfarande?
Eh, jo, han finns ständigt i mina drömmar?!? Peddovarning där alltså! Minnet av en sexårig pojke, alltså.
Har du några homosexuella vänner? Inte direkta vännervänner, men många bekanta. Jag har alltid önskat mig en bögkompis. Får se vad jultomten kommer med i år!
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid? Ja, möjligt är det nog.
Är du kittlig? Under fötterna, den som kittlar mig där får en fet jävla smäll.
Stjärntecken?
Vädur.
Rädd för insekter?
Nej, inte direkt. Tycker mest att dem är intressanta.
Äckligaste insekten:
Åh, vandrande pinne! Om det nu är en insekt? Vågar inte googla, för då kommer det säkert upp en massa bilder och då kommer jag att börja gråta av fasa.
Bästa bok?
Harry Potter-böckerna, hallååå?!
Skriver du dagbok? Har gjort det sedan jag var åtta år gammal, men jag verkar ha tagit ett uppehåll. Vet inte varför.
Har du någon flickvän/pojkvän?
Yes, jag har hittat mig ett riktigt praktexemplar!
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans?
Brukade pierca mig själv här och där då jag var yngre. Mina hål i öronen har jag gjort själv. Blir det en piercing nu blir det nog i septum. Tatuering har jag redan. Ska bli fler. Vet dock inte var. Än.
Är du rädd för blod?
Inte sådär överdrivet, men ja, det kan vara obehagligt. Helst om det pumpar ut.
Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför?
Estetiska programmet, inriktning musik. Vet ej varför, var nog bara ung och dum. Har såklart inte fått ut så mycket av mina musikkunskaper...
Brukar du sola? Försöker, men det är tråkigt. Blir ändå aldrig brun. Är typ en ginger, så jag blir röd och fräknig istället.
Röker du? Snusar du? Snusläpp? Röker på sommaren, då och då. Snusar året om, har världens snusgrop.
Planer för kvällen? Bakade kladdkaka åt mig och karln, så det blir flott framför Battlestar Galactica. Sedan sova. IKEA imorgonbitti.


Svett

Nu ska vi ut och promenera. Sedan ska jag följa med min karl för att titta på när han spelar innebandy. Jag vill se honom svettas!


Pluggar för fullt...


Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Vem använder ens CD-spelare längre?
Vad åt du till middag senast? Hemmagjord tomatsoppa. Gött!
Använder du huvtröjor? Äger ingen för tillfället, men jag älskar huvor.
Vem var den senaste som ringde dig? Mamma, för att berätta vad nya katten sysslade med...
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Det är jag övertygad om.
Tittade du på tecknat när du var liten? Liten? Jag älskar tecknat!
Hur många syskon har du? Två hela, två halva, två bonus.
Äger du några band t-shirts? Faktiskt en Placebo-tröja.
Läser du för skojs skull? Klart att jag gör.
Diskar du din egen disk? Diskmaskinen gör jobbet. Fast jag hade nog kunnat göra det bättre.
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Såklart.
Vem var din favoritlärare och varför? Kjell, SO-lärare. En karl med pondus!
Vad har du för väder? Efter flera dagars regnande, haglande, snöande tittar solen fram.
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Svenska och musik.
Gillar du att flyga? Nejfyfa-an.
Vilken är din favoritdrink? Mamma har lärt mig att dricka GT.
Vilken är din mammas hemstad? Kiruna.
Din pappas hemstad? Kiruna.
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Nej.
Vilken är din favoritfrukt? Apelsin, nektarin, päron.
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Ibland.
Hur gammal blir du nästa födelsedag? Tjugotvå år gammal. Gammal!
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Väldigt.
Tror du på liv på andra planeter? Ja, annat vore ju dumt.
Vad är du allergisk mot? Ingenting. Jag är jättefrisk.
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Ja, därför undviker jag att göra det.
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Albin. Gölligt.

Fredagkvällen

Igår var en fin kväll. Vi köpte en massa godis och ostbågar och cola och slängde oss ned i soffan och kollade på Battlestar Galactica, typ mins 100 avsnitt, och skrattade åt Gaius Baltar och grät nästan när kapten Adama grät och åt tills vi fick ont i magen. Sedan somnade jag. Men min karl var bäst. Han bar mig till sängen och stoppade om mig. Åh, vad jag ska gifta mig med honom! Jag ska gifta mig med honom så himla mycket!

Tråkigtråkigtråkig

Vilken fruktansvärt tråkig dag den här ser ut att bli. Borde verkligen sätta igång med pluggandet NU, men intalar mig själv att det är bäst att dricka upp kaffet först, borsta tänderna först, dammsuga först, sätta in disken i diskmaskinen först, ja, till och med dra ut på en joggingtur först (det sistnämda händer aldrig, men helt plötsligt känner jag att det är någonting jag bara måste göra).

Det är så tråååkigt att pluggaaa!

Lektion i fotboll

Jag är totalt ointresserad av sport. Jag förstår mig inte på hockey, jag förstår mig inte på curling (är det ens någon som gör det?) och jag förstår mig absolut inte på fotboll. Fot? Boll?
Det är i sig rätt trist, för min karl råkar vara väldigt fotbollsintresserad och missar liksom inte ett tillfälle att få sitta i soffan, med handen innanför byxlinningen, och tjuta till TV:n som visar en massa svettiga karlar som jagar en liten boll på en stor grön yta.
Igår när Inter spelade mot Barcelona försökte han lära mig lite om den underliga sporten. Tyckte så synd om honom, han försökte verkligen och jag förstod ingenting. Offside, vafan? Gult kort, vafan?

Men! Jag lärde mig faktiskt två saker. Ett: Messi är tydligen bästa fotbollsspelaren i världen. Två: Jag är längre än en fjärdedel av startelvan i Barcelonas lag.


Inte helt bortkastad tid på att lära mig om fotboll alltså! Det verkar ju finnas goda chanser för mig att bli ett riktigt proffs!

Svåra val

Hemkommen från några timmar på stan med två sköna damer. Nu sitter jag ensam i sovrummet vid skrivbordet och funderar på vad som är bäst att börja med - städa, plugga, städa, plugga? Laga mat?


Åh, livet och alla dessa svåra val...

Chickens

JUNIP, fan vad bra!

Creature Fear

Fan. Vilken skitdag det har varit. Hoppas på att morgondagen bjuder på en piggare och mer motiverad jag. Tills dess ska jag falla ihop i sängen och sova bort min förkylning. N a t t.

Poorpoorbananagirl



Hungrig, sugen på frukt.
En brun banan var det enda jag hittade.
Jag hatar bruna bananer.

Fan, vad synd det är om mig.

Ångesten

Min röv har blivit platt av allt soffsittande. Den enda nyttan som orkades med idag var att laga mat. Linssoppa. Bra latdagsmat. Men. Ångesten just nu alltså, av att inte gjort ett skit på hela dagen - uh, den äter upp mig inifrån.

Imorgon blir en hård dag med plugg. Jag ska tvinga mig själv till yttersta gränsen. Jag ska få mig själv att gråta och be om nåd. Men jag ska vara stenhård tillbaka. Inte ge vika. Jag ska spöa upp mig själv, om så behövs. För nu jävlar ska här bli andra bullar!



Ångest innan läggdags är aldrig bra. Den låter en inte sova ifred.

Emotional landscapes, they puzzle me


b j ö r k






SUNDAY (no sun)

Klockan är snart halv fem och i soffan sitter vi, jag och min karl, och sysslar med totalt meningslösa aktiviteter. Vi skulle ju ha en göranågonjävlanytta-dag idag! Vi har inte kommit någon vart. Eller jo, fem meter från sängen, rakt ner i soffan. Fan, vad bittert det känns.
Söndagen är dock inte direkt en dag som lockar till skratt. Utomhus är det grått och blåsigt. Det känns som att varje söndag är likadan. Grå, ångestframkallande. Den drar livslusten och all motivation ur en.

Har alltid hatat söndagar. För alla söndagar är likadana.

Cylon toaster




GÖTT det hade varit med en Cylon-brödrost! Dagens önskning. Lätt.

Skönheten





Skönheten i dessa djur är ofattbar och obeskrivlig.
Jag hoppas på ett liv efter detta, och jag hoppas på
att en dag få vakna upp som ett lejon på savannen.

Sell out


En låt som, enligt mig, alltid håller måttet.

En låt som fick mig att bli helt såld.
En låt som fick mig att jag börja spela gitarr.
En låt som fick mig att stå framför spegeln och
mima, likt en idiot, då jag gick i nionde klass.

En skitjävlabra låt helt enkelt.

Lista

1. Jag har insett att kaffe smakar skit när tänderna är nyborstade.
2. Jag lyssnar på min karl som tjuter när han spelar Fall Out 3.
3. Jag pratar bara massa skit. På norrländska.
4. Jag tycker om att det är lördag.
5. Min bästa vän är en panda på tjugo år. Sönderkramad. Stoppad med bomull.
6. Min första riktiga kyss var mest bara på skoj.
8. Jag avskyr när folk frågar WAZZUP?! Vad svarar man?
9. Kärleken är fin när den är välfungerande. I annat fall gör den ont, så ont.
11. Jag gillar att pyssla. Någonting jag gör för sällan.
12. Jag kommer aldrig att hoppa bungy jump. Jag dör hellre.
13. Jag är hemligt förälskad i Hit-Girl. Eller egentligen i hennes skills.
14. Sist jag grät var inte väldigt längesedan. Jag är så känslig.
15. Min mobiltelefon sjunger på sista versen.
16. När jag vaknar på morgonen får jag lite ångest.
17. Innan jag går och lägger mig pussar jag min karl.
18. Just nu tänker jag på mat. Vad blir det till middag?
19. Bebisar är mysiga och luktar gott. Ibland glada. Ibland ledsna.
20. Idag har jag inte alls gjort någon nytta. Tänker att det får bli en senare fråga.
21. I kväll ska jag förhoppningsvis fortsätta kolla Battlestar Galactica med honey.
22. I morgon kommer jag plugga som fan. Måste!
23. Jag vill verkligen köpa nya sängkläder.

Pensionärernas galna afton

Ojoj, hård kväll igår... Hah, nää, skoja! Aldrig en hård kväll för mig, jag är så dålig på att dricka alkohol. Alltså, inte dålig av det faktum att jag blir fullast av alla och dansar i tubsockor och peruk på borden, utan att jag inte alls tycker att alkohol är kul. Det är äckligt. Verkligen äckligt. Sedan blir man bakis också. Nej, tacka fan för hemmakvällarna!

Igår hade vi faktiskt planer på att gå ut, för en gångs skull. Vi bjöd över min karls kompis och vi satt och drack och snackade och snusade. Kvällen slutade med att klockan hann bli halv tolv, jag blev skittrött, min karl ville ha ostbågar och kompisen hade ändå tänkt lämna krogen vid ett. Så, kompisen gick hem och jag tvingade min karl att beställa hem mat från Max (sjukt värt sina tvåhundrafemtio spänn, ångrar ingenting).

Hur som helst var det en mycket trevlig kväll. Vi bestämde väl att vi skulle ta utgången någon annan helg. Fast, jag vet inte. Jag trivs ändå bäst hemma, i soffan, under helgkvällar. Där jag kan ligga i fula, trasiga och urtvättade H&M-plagg, och trycka i mig ostbågar. Bara ignorera att osbågar luktar lika illa som spya. Det är härligt.

Mamma ringde för ett tag sedan, och jag berättade om vår supergalna kväll. Hon kallade oss för pensionärer. Med all rätt, för ärligt talat gör det inte mig någonting. Jag är i alla fall en stolt tjugoettårig pensionär.

Fjukt

Är på jakt efter ett fint fruktfat/fruktskål. Har dock några krav: Den måste gå i rött, vitt eller mörkblått. Den från inte vara för plastig. Den får inte vara för dyr. Den ska gärna kännas lite vintage.

Hittade ett himla fint kakfat på Indiska, men måtten är tydligen 22 x 34 (frågan är ju hur många äpplen som får plats i en så liten grej? För att inte tala om bananer...) Däremot tyckte min karl att det var för flickigt. Jaha, och vad vill du ha då? En stort jävla bildäck mitt på bordet eller? Är det manligt nog? Eller ska vi kanske hyra in en kvinnlig strippa som är villig att ligga på matbordet tjugofyrasju, med frukten på alla de tänkbara och otänkbara ställen? Duger det för min herre?


Boredom

Tillbaka i söder, och nu känner jag bara att jag vill tillbaka till norr.


Knepigt det där.

Langos


Titta vad glad jag blev igår när det serverades langos!
Och lillebror blev minst sagt överraskad!

Överförfriskade sms

Lahtiap, vad är det? Och what's up med att skicka iväg ett sms innan det är färdigskrivet?

Herregudars! Att sms:a med en överförfriskad pojkvän, som dessutom använder en touchscreen-telefon, är bara jobbigt (jag ogillar inte touchscreen-telefoner, men hela den tekniken förvärrar nog smsskrivandet för en berusad person, och i synnerhet för den stackars person som ska tyda texten). GÅ OCH LÄGG DIG, POJK!

Natt

Vad är det med egentligen med sena kvällar och mig? Sena kvällar får mig att vilja lyssna på melankolisk musik och bara krypa in i ett hörn och gråta och bita mig själv i armarna. Öh?

Jag är nog helt enkelt inte en nattmänniska. Borde verkligen inte sitta uppe, helt klarvaken klockan två på natten, som jag gör nu. För snart sitter jag där i hörnet bland bråten, lyssnar på den här eller den här eller den här och känner mig så liten och misslyckad och vill bara sjunka ner i marken, ner ner ner i den mörka underjorden och aldrig mer vilja se dagens ljus.

Det är konstigt, för jag är inte alls ledsen. Mitt humör har varit på topp hela kvällen. Men, det är någonting med natten som förpestar mitt sinne. Mörkret, förmodligen. Att höra vinden och regnet mot fönsterrutorna. Eller att höra mina egna tankar.


Buhu! :'C

(jag vill ha dig, du är min, du är bara min)


Heeelt okej

Ikväll blir det middag med släkten, som ett sent födelsedagsfirande. Langos står på menyn. Fransk chokladtårta till efterrätt.


Helt okej! Heeelt okej!

We can't talk about it now



Min depplåt.
Fungerar precis som en depplåt ska göra.
Jag bara lyssnar och lyssnar och lyssnar.
Och jag bara deppar och deppar och deppar.
Deppen tar aldrig slut till den här låten.
Åh, den är så bra, min depplåt!

Tjugoettåring

Det har varit en lång födelsedag. Nu orkar jag inte hålla ögonen öppna längre. Måste. Få. Sova.
Det ska kännas att åldras!


(godnattlåt)

Hårmask, äckligt

Mitt hår finns kvar, lite kortare, men mycket fräschare. Hade tydligen hårmask. Låter läskigt tycker jag. Vad jag förstod handlade det om att man har så mycket kluvna hårtoppar att liksom stråna äter upp sig själva. Eller något. Har aldrig varit bra på hår. Men nu kan jag äntligen dra fingrarna genom mitt eget utan att fastna och slita bort en massa hårstrån. Måste börja gå till frisören betydligt oftare än jag gjort innan. Det räcker tydligen inte med två års mellanrum mellan gångerna...

Webcam

Idag har vi letat påskägg. Bättre sent än aldrig, så att säga! I mitt påskägg låg godis och en klippning. Alltså, en bokad klipptid för mig här hemma i norr. Imorgon klockan ett. Ska bli spännande. Nu ska de kluvna och slitna topparna bort, en gång för alla. Senast jag klippte mig var hösten 2007. Har lite ångest över att frisören kanske kommer att skrika i högan sky när hon får syn på mitt hår och säga att "det här går inte att rädda, det enda vi kan göra är att raka bort allting". Hujeda mig. Om det finns en Gud, eller en högre makt någonstans som ser mig och hör mig just nu, så snälla - have mercy on me!

Nåväl, dagen har varit bra. Det blev en massa Simsande med syster, och även en utsökt middag a la mamma. Morfar och hans sambo kom också förbi ett tag. Kul att träffa alla, som sagt.



Nu ska jag och min karl webcama. Haha.

Kortspel, tittut och illusioner

Dagen har nått sitt slut. Ikväll har det spelats kort med mamma. Hon vann BÅDA gångerna. Inte ens när hennes kära dotter kommer upp till norr från söder kan hon lägga sig och spela dåligt. Nejnej, hon bara MÅSTE briljera.
Äh, jag tar henne i kortspel imorgon. DÅ jävlar ska hon få se på poäng! Poängen kommer att regna ner från himlen och hon kommer att känna sig otroligt besegrad.

I övrigt har det varit en alldeles för lång dag. Verkligen ett segt gäng jag haft att göra med idag. Själv har jag väl inte heller varit allför social. Man blir trött av att åka tåg. Men katten fick jag igång lite nu ikväll. Vi lekte typ tittut,  och han var någorlunda busig fram tills att han bara rann ut på golvet som en pöl och somnade.

Imorgon kommer min syster också hit till mamma. Ska bli så sjukt kul att träffa henne! Vi har redan bestämt vår huvudaktivitet - The Sims 2. Hon med sin laptop, jag med min. Och i soffan ska vi sitta hela dagen lång och bilda familjer, bygga lyxvillor och skapa alla dessa illusioner om perfekta liv med perfekta barn och felfria trädgårdar.



Adios.

They say we can throw far, but they don't know how far we throw

Hemma i norr, äntligen. Här händer dock inte allt för mycket. Alla verkar ha haft en hård påskafton, så det är ett soffliggande pack jag har att göra med. Inte ens katten är social. Han gick ut så fort jag kom hem.

Trevligt välkomnande!



Jag stänger in mig lite så länge och lyssnar på Beach House och tänker på min karl som är 120 mil ifrån mig.

Throw all consequence aside

En liten All-Time Favorite.

Tågafton

Min påskafton handlar om tåg. Om fem timmar går tåget som ska ta mig hem på "semester" till kalla och snöiga norr. Femton timmar tåg, det ni! Alla tycker att jag är korkad som inte tar flyget istället, som till skillnad från tåget bara skulle ta tre timmar. Jag vill inte flyga, jag är flygrädd. Dessutom är ju tåg det miljövänligaste sättet att färdas på (om man bortser från att gå eller ta cykel, vilket förmodligen skulle ta mig en månad att komma fram till slutdestinationen). Så läget är som det är. Det är bara att härda ut. Snart får jag ju faktiskt träffa familjen igen, för första gången på tre månader. Det ska ändå bli härligt med lite norrländsk påsk. Faktiskt.

Ge mig luft, jag dör av detta socker



Vad är det för fel på er? Varför är ni så helvetes gulliga?! Frågar bara!


Bild: http://www.noidankattilan.net/gallery4.htm

Dagens sanning

Jag tycker att jag har väldigt stora näsborrar. Orsaken till detta tror jag är mitt evinnerliga näspetande. Förutom att pussas med min karl, som självfallet är min favorithobby nummer ett,  kniper nog näspetandet andraplatsen.


Dagens sanning.

RSS 2.0